top of page
 
“Er zijn veel personen beschikbaar die willen begeleiden en bijwonen.
Maar er zijn slechts weinigen die er echt voor je zijn, die er zijn. Een doula is er.”

 

Ik ben geboren in Havana, Cuba alwaar ik opgroeide in een familie van vrouwen: mijn beide grootmoeders hebben vele zussen en deze zussen hebben op hun beurt weer vele dochters. Eén van mijn overgrootmoeders was vroedvrouw, de ander een heler die de geheimen kende van medicinale planten. De wijsheid van deze wereld van vrouwen was altijd aanwezig in onze familie en in de oneindige gesprekken tussen mijn moeder, haar zussen en hun dochters. Zowel het moederschap als het moment suprème, “de bevalling”, waren een terugkerend thema in die conversaties. Het was daarom dat ik al op jonge leeftijd de traditie van mijn overgrootmoeder wilde voortzetten door vroedvrouw te worden. Desondanks beging ik andere levenspaden die mij ertoe brachten om mij te wijden aan mijn andere grote passie: ik ging geschiedenis studeren aan de Universiteit van Havana.

 

Jaren later leerde ik mijn echtgenoot kennen en nadat wij getrouwd waren, kwamen we naar Nederland waar het mij niet mogelijk bleek om verder te gaan met mijn studie.

 

De geboorte van mijn eerste zoon was een transformerende ervaring. Het kwam op het voor mij best denkbare moment. Het schonk mij hernieuwde kracht en de behoefte om weer te gaan studeren en om andere moeders (to be) te begeleiden. Sindsdien wil ik mijn leven wijden aan het doulaschap en wil ik met heel mijn ziel en liefde toekomstige moeders de begeleiding geven die zij nodig hebben. Als moeder weet ik van de vragen en twijfels die je bezighouden, van de behoefte aan een omhelzing en een luisterend oor dat je verhaal aanhoort en niet oordeelt. Ik begrijp immers het belang om je begeleid te voelen door een vrouw die de weg al kent die jij nog moet bewandelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Yusette Lumey, welkom op mijn website!

 

Doula zijn is een vorm van leven, het is een manier van zijn. Het is meer dan een baan. Het is daarom dat ik besloot om mijn opleidingsproces te starten bij JJ Doula Amsterdam (2013).

Sindsdien heb ik mij verder verdiept in mijn vak het volgen van  workshops, symposia en cursussen.

Tijdens de praktijkstages van mijn studie heb ik lange werkdagen gedraaid in verschillende ziekenhuizen van Amsterdam waarbij ik heb geleerd van de verschillende professionals aldaar. Dankzij dit opleidingstraject heb ik de ervaring die nodig is en ben ik gekwalificeerd om jou en je partner te begeleiden.

 

Sinds mijn studie heb ik verschillende moeders begeleid tijdens het zware maar mooie werk dat zij moeten verrichten om hun zo lang verwachtte kindje welkom te heten.

 

Als jij (en je partner) na het lezen van mijn website nader kennis met mij wilt maken, dan kom ik met plezier bij je langs. Het zal voor mij een privilege zijn om jou, om jullie te begeleiden tijdens deze opwindende reis die jullie net gestart zijn.

 

"The value of a doula lies primarily in what "she is"  and not on what she knows or does".

 

Michel Odent  

MISSIE

Als doula is het mijn missie om te voorzien in emotionele, fysieke en educatieve ondersteuning om zo toekomstige ouders voor te bereiden op de bevalling, de geboorte en de eerste dagen met hun kindje. Ik heb grote waardering voor het unieke van iedere geboorte en ik weet het belang van goede begeleiding op waarde te schatten. Ik heb respect voor het recht van de ouders op privacy wanneer zij dat wensen. Als doula herken ik het moment dat ik ‘onzichtbaar’ moet zijn op die momenten van gewenste privacy.

 

Tijdens onze ontmoetingen en gesprekken zal ik alles binnen mijn mogelijkheden doen opdat de toekomstige ouders meer leren over de mooie reis die op het punt staat om te beginnen.

 

Ik geef steun en informatie die leidt tot meer vertrouwen tijdens de bevalling.

 

Ik begeleid zonder te oordelen, zonder vooroordelen. Ik vind het prachtig om te werken met alle soorten gezinnen, op alle soorten plaatsen die zij wensen: thuis, in een geboortehotel of in het ziekenhuis. Ik verbind mij aan jou en je partner en ben daar waar en wanneer jullie mij nodig hebben, in iedere situatie en op ieder ogenblik. Ik ben de hand die je vasthoudt, de stem die je richting geeft, de oren die naar je luisteren.

 

Ervaring & achtergrond:

JJ doula training (2013)
NBvD (Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's) lid (2015)
EDN ( European Doula Network ) vertegenwoordiger (2015)
Childbirth educator by Birth Arts International

Nationale coördinator voor Latijns-Amerika Red Mundial de Doulas, (2017)

Extra gevolgde cursussen zijn onder meer:

Rhombus Makosh Siberian Women's Health Training by Alyona Kov (2018)

Cursus Ademhaling tijdens de zwangerschap & bevalling (professionals) Van  Leeuwen LBT (2017)

Beng kung belly bindind postpartum cursus (2017)

Postnatal resting and bonding time trainings by Postnatal Support Network. Level 2 (2017)

Mexican traditional practices to support women on path of motherhood" workshops with Angelina Martinez Miranda (2016)
Spinning Babies ( 2015)
Postnatal resting and bonding time trainings by Postanal Support Network. (2015)

 

Als Doula heb ik de volgende kennis:


Acupressure ( only applicable during labor)
Rebozo Technique
Homeopathy ( related to birth)
Cupping
Moxa
EFT: Emotional freedom technique
Polarity technique.

Por las madres
Voor de moeders
Por los padres
Voor de vaders
Por los bebés
Voor de baby’s
Por la ternura
Voor tederheid
Por la vida
Voor het leven
Por amor
Voor de liefde
bottom of page